top of page

HET CADEAU

Voor onze podcastserie Het Cadeau maken Utrechtse kunstenaars een cadeau voor (ex-)bewoners van het AZC. Zij kennen elkaar enkel via audio-opnames. 
In elk aflevering van Het Cadeau hoor je het persoonlijke verhaal van iemand die naar Nederland is gevlucht. Soms woont de nieuwkomer nog in het AZC, soms hebben ze inmiddels een eigen woning. Je ziet al hun namen bij de afleveringen. 

We hebben de kunstenaars gevraagd om een portret te maken als cadeau voor degene aan wie ze gekoppeld zijn. Ze mogen dat volledig vrij doen, vanuit hun eigen discipline. Er is maar één spelregel: pas bij het geven van het cadeau ontmoeten zij en de ontvanger elkaar face-to-face.

 

In Het Cadeau hoor je het hele maakproces, de uitwisseling van de cadeaus, en de ervaringen van de makers en de ontvangers. 

Het Cadeau is genomineerd voor de PRIX EUROPA 2022!

Gewaardeerd door vakgenoten!

  • Het Cadeau werd eerder opgenomen in de PAREL PODCAST, met het beste van de Nederlandse audiofictie en non-fictie. 

 

  • Het NPO Radio 1-programma VINK recenseerde Het Cadeau met 4,6 van de 5 sterren: "Een originele vorm die ook nog eens heel mooi is uitgewerkt." en "Hele mooie portretten waarin je allerlei nieuwe Nederlanders leert kennen. Dit verdient een groter publiek!"

interview over het cadeau 

Radio Einstein is een initiatief van stut theater. nieuwsgierig naar wat stut nog meer doet? klik op het logo!
STUT_logo3.png
bottom of page