top of page

Het cadeau voor NARGES

Munir de Vries is visueel maker, opgegroeid in Amsterdam Bijlmer en uiteindelijk in Utrecht terechtgekomen. Hij houdt van snel moeten nadenken over hoe iets eruit moet zien, zoals hij bijvoorbeeld moest als illustrator voor de Correspondent. Maar Munir wil het liefst buiten werken, in de vrije ruimte. Daar kan iedereen zijn werk zien, en niet alleen het groepje dat naar een museum gaat.

Munir kreeg van ons de opdracht om een portret te maken van Narges, 43 jaar, afkomstig uit Iran, een land waar zij zich door het streng fundamentalistisch islamregime niet vrij of thuis voelde. Protesteren kan je duur komen te staan, zien we met enige regelmaat in het nieuws.

Narges kwam helemaal in haar eentje hiernaartoe. Ze zit al ruim 5 jaar in het azc. Hier mag ze wat ze in Iran niet mag. Voor ons zo eenvoudige dingen als zwemles en tafeltennissen in het openbaar. En met mannen erbij! Ze vindt het fijn, maar ook wel verwarrend.

Narges maakte ook een belangrijke omslag: ze besloot Christen te worden in plaats van Moslim...

 

Hoe komt Munir uiteindelijk uit bij zijn werk voor Narges? En wat betekent het? Ook het hele maakproces kun je meevolgen in deze podcast.

Meer informatie over Munir de Vries

luister hier naar de podcast

MUNIR EN NARGES

De KUNST VAN MUNIR

Foto's: Munir de Vries

bottom of page