top of page

Het cadeau voor fatemeh

In deze eerste aflevering van maakt schrijver Anne Hogewind een kinderboek voor de Iraanse Fatemeh, op basis van haar levensverhaal.

 

Fatemeh is 26 en komt uit Iran. Ze is in 2015 in Nederland gekomen, samen met haar man en dochtertje Nazanin. Inmiddels hebben ze een tweede dochter, Elena. In Iran kon Fatemeh als vrouw weinig, maar hier in Nederland voelt ze zich eindelijk vrij.

Anne Hogewind (1989, Driebergen) werkt als schrijver en dramaturg. Ze schrijft (community) theater, hoorspelen, podcasts en columns. Het liefst schrijft ze ‘op de vloer’, waar ze meteen haar teksten uit kan proberen. Ze gelooft in de kracht van echte verhalen en werkt graag vanuit maatschappelijke thema’s. Anne schrijft zonder ruis, elk woord wordt zorgvuldig gewogen. Haar stukken zijn vaak tragikomisch en absurdistisch. En tot slot, niet onbelangrijk, aan het einde is er (bijna) altijd, hoop. Anne woont in Utrecht, samen met haar man en twee kinderen.  

Voor haar cadeau heeft Anne samengewerkt met illustrator Roxane Zandijk. Meer zien van Roxane? Ga naar: instagram.com/roxanezandijk/

Luister hier naar de podcast

de rups die wilde fladderen

Luister naar

De rups die wilde fladderen

bottom of page