top of page

het cadeau voor zenab

Ilvy Njiokiktjien maakt in deze aflevering van 'Het cadeau' voor Zenab een folioscoop of flipboek van Utrechters die 'NEE' schudden. Zenab is gevlucht uit een situatie waarin het bijna niet mogelijk was 'nee' te zeggen. Nu heeft ze een flipboekje op zak met mensen die haar kunnen helpen met 'nee' zeggen, waaronder Zenabs favoriete stripfiguur Marinette.

 

Zenab is een Malinese vrouw van 25. Na jaren in verschillende azc's te hebben gewoond, heeft ze sinds kort haar eigen huisje in Utrecht. Ze doet een horeca-opleiding en loopt stage bij restaurant The Colour Kitchen. Ondertussen droomt ze van een baan in een kinderopvang. Ze houdt van Nederland omdat ze hier 'nee' mag zeggen.

Ilvy Njiokiktjien (1984, Utrecht) is een Nederlandse fotografe van Chinees-Indonesische afkomst. Ilvy volgde de School voor de Journalistiek in Utrecht en werkt sindsdien als fotojournalist en documentair fotograaf. Ze won verschillende prijzen, zoals de Zilveren Camera in 2014 (als eerste vrouw ooit), en was de eerste Fotograaf des Vaderlands.

Meer zien en weten over het werk van Ilvy Njiokiktjien?

Kijk op ilvynjiokiktjien.com

Luister hier naar de podcast

bekijk het Flipboekje 'nee in nederland'

bottom of page