top of page

Het cadeau voor feras

Feras krijgt in deze aflevering van 'Het cadeau' een nummer, voor hem geschreven door muzikant en rapper Jermain Bridgewater. Het nummer 'Glimlach' is geïnspireerd op verhalen die Feras aan Jermain heeft verteld in audioboodschappen, zoals dat hij Nederlands heeft geleerd door buiten bij de supermarkt te staan en aan mensen te vragen of ze een praatje met hem wilden maken. Dat zijn familie zijn alles is en hoe belangrijk hij het vindt onderdeel te zijn van de Nederlandse maatschappij. Feras is advocaat, maar heeft dat in Syrië niet gepraktiseerd, omdat hij het niet eens is met het rechtssysteem. Hier werkt hij in de kringloopwinkel. Zijn gezin is in 2020 bij hem in Nederland gekomen na anderhalf jaar gescheiden te zijn geweest.

Feras komt uit Syrië en is 40 jaar. Zo'n anderhalf jaar geleden kwam hij alleen naar Nederland. Eerst woonde hij in Sneek, nu in het azc in Utrecht. Zijn vrouw en vier kinderen leefden tot voor kort in Soedan maar onlangs is Feras tot zijn grote geluk weer herenigd met zijn gezin. Hij is afgestudeerd als advocaat maar heeft nooit één dag als advocaat gewerkt. Wel doet Feras vrijwilligerswerk bij de kringloopwinkel en gaat hij graag fitnessen en kickboxen.

Jermain Bridgewater (1984, Oranjestad, Aruba) is een Nederlandse rapper van Arubaanse afkomst. In 2001 startte Jermain met rappen. In de eerste jaren trad hij op onder de artiestennaam MC Jae Mel en sinds 2006 maakt hij muziek met de Utrechtse hiphopformatie StropStrikkers. Tegenwoordig maakt Jermain muziek waarbij hij regga, soul en gnawa met hiphop combineert. Naast muziek en performen geeft Jermain hiphoples. Jermain woont in Utrecht Overvecht en verwacht in januari zijn eerste kindje.

Meer horen van Jermain Bridgewater? Kijk op jermainbridgewater.com

Zet de track 'Glimlach' direct in je spotify playlist!

luister hier naar de podcast

'Glimlach' van jermain voor feras 

bottom of page