top of page

JONGE DROMERS

Als er iets is waar asielzoekers in uitblinken, dan is het wel dromen. Van een verblijfsvergunning, van een eigen huis, van een baan, een studie, een nieuw leven opbouwen in Nederland.

Bij volwassenen gaat dromen vaak gepaard met veel stress. Ze weten hoeveel geduld ze moeten hebben of hoe klein de kans is dat hun dromen werkelijkheid zullen worden. Maar hoe zit dat met de kinderen op het azc?


Misha Koole spreekt drie jonge azc'ers. In een van de afleveringen is de moeder er ook bij. 


Nieuwsgierig? Masseer je oren en luister naar drie afleveringen met jonge dromers. 

#1 Abdullah 
Jonge Dromers Abdullah.png

In aflevering 1 hoor je Abdullah. Abdullah is een jonge gozer. Hij is een zogenaamde amv'er, een 'alleenstaande minderjarige vreemdeling'. Hij vertrok in zijn eentje vanuit Jemen en legde letterlijk en figuurlijk een enorme weg af. Hij droomde van een veilige plek. Die heeft hij voorlopig gevonden; het azc. 
 

Het Guesthouse waar Misha Koole Abdullah interviewt heeft best een naargeestige sfeer. En iedereen die hij liefheeft is achtergebleven in Jemen. De eenzaamheid grijpt hem regelmatig naar de keel...

Waar is de volgende droom van Abdullah nu hij in het azc woont? En hoe brengt hij zijn dagen door?

#2 EVA

De tweede aflevering van Jonge Dromers is voor Eva. 

Eva is 11 jaar en komt uit Colombia. Ze is nog nooit buiten haar eigen land geweest, totdat ze met haar gezin moest vluchten voor het al decennialang woedende gewapend conflict. Ze vindt Nederland logischerwijs in heel veel dingen anders dan haar thuisland. Eva denkt veel aan haar familie, en aan poes Ringo die ze heeft moeten achterlaten...  En ook Eva heeft natuurlijk dromen...

#3 Fatemeh & Nazanin

Welkom bij de laatste aflevering van de serie Jonge Dromers.

In deze aflevering hoor je Fatemeh en Nazanin, moeder en dochter, die na 8 jaar eindelijk met hun gezin een eigen woonplek hebben. Wat doet dat met ze? Is het leven na het azc nu helemaal waar Fatemeh van droomde?
En Nazanin, die in het azc is geboren, hoe ervaart zij het? Waar droomt zij van?

bottom of page