top of page

Het cadeau voor seltene

In deze aflevering maakt muzikant Rian Evers een muziekstuk voor Seltene. Ze wil iets maken wat dicht bij hem staat én wat zijn smaak is. Bij de presentatie van het cadeau wordt duidelijk of de verwachtingen van Rian en Seltene overeenkomen.

 

Seltene is 17. Toen hij 11 was, vluchtte hij uit zijn thuisland Eritrea. Hij was maar liefst vier jaar onderweg voordat hij in Nederland belandde. Nu woont hij in zijn eentje in het asielzoekerscentrum in Utrecht. Geloof is voor Seltene erg belangrijk. Hij is een orthodoxe christen en luistert graag naar religieuze liederen uit zijn thuisland genaamd mezmurs. 

Rian Evers (Roermond, 1985) is theatermaker en muzikant. Ze groeide op in Limburg, maar maakt haar thuis sinds haar zestiende over de hele wereld, waaronder India, Jordanië en Latijns-Amerika. Sinds tien jaar woont ze in Utrecht, waar ze de hele wereld vond op het AZC. Voor Stichting de Vrolijkheid host ze wekelijks muziekavonden. Naast haar troubadours bestaan werkt Rian als muzikaal leider voor PS|theater en als projectmanager voor Monobanda, een stichting die multi-mediale installaties ontwerpt.

luister hier naar de podcast

MeherithRian Evers
00:00 / 05:25
Meherith---tweede-versie-2Rian Evers
00:00 / 05:27
bottom of page